puscica domov
puscica hrbtenica
puscica bolečine
puscica nasveti
puscica po meri
pix
pix
pix
   
  Izberite področje, ki vas zanima
puscica bolečine
puscica prva pomoč
puscica vaje za zdravo hrbtenico
puscica investicija v zdravje
puscica ali ste vedelli?
puscica prava postelja
puscica pravi vzglavnik
pix
   

Redne vaje za hrbtenico

vadba za zdravo hrbtenicoZa zdravje vaše hrbtenice zlepa ni nič pomembnejšega kot vaje, ki krepijo in raztegujejo mišice in vzdržujejo gibljivost sklepov. Primerne vaje, ki jih izvajate redno, so bržkone največ, kar lahko sami storite za svojo hrbtenico.

Poskusite si izbrati različne vaje, ki bodo ugodno vplivale na različne dele vaše hrbtenice, pa tudi na celotno telo. Če že nekaj časa niste telovadili, se pred začetkom vadbe posvetujte z zdravnikom. Prav tako se morate ravnati po navodilih vašega zdravnika ali terapevta, če se zdravite zaradi bolezni hrbtenice in se hočete lotiti telovadbe. V takšnem primeru nekatere vaje namreč utegnejo še povečati vaše bolečine in poslabšati vaše splošno stanje, zato je prav, da vam zdravnik izbere vaje, ki so za vas najprimernejše.

Ko začenjate z vadbo, morate upoštevati, da niste izgubili svoje fizične kondicije v enem dnevu ali v enem tednu in da je v tako kratkem času tudi ne morate ponovno pridobiti. Začenjajte torej previdno in počasi in bodite potrpežljivi. Prehiter začetek vam bo samo povečal bolečine. Za začetek je priporočljivo, da vadite po trikrat na teden in da med vajami preskočite dan ali dva. Bodite vsekakor previdni, dokler vaše telo še ni v primerni kondicije.

Če ste dalj časa opustili intenzivno gibanje, se pred začetkom vaj posvetujte s svojim zdravnikom. Poskrbite za to, da vaš zdravnik dobro ve za vse vaše zdravstvene težave in da soglaša s programom vaj, za katerega ste se odločili.

Naročilo priročnika Zdrava hrbtenica

 
   
pix
pix
pix
 
Strani so avtorsko zaščitene © Copyright 2012, Maremico d.o.o. Vse pravice pridržane.