puscica domov
puscica hrbtenica
puscica bolečine
puscica nasveti
puscica po meri
pix
pix
pix
   
  Izberite področje, ki vas zanima
puscica bolečine
puscica prva pomoč
puscica vaje za zdravo hrbtenico
puscica investicija v zdravje
puscica ali ste vedelli?
puscica prava postelja
puscica pravi vzglavnik
pix
   

Masaža za vsak hrbet

Včasih se je med številnimi ponudbami masaž težko odločiti, katero naj izberemo, saj ne vemo, v čem se med sabo razlikujejo. Osnovna razlika med masažami je intenzivnost masaže, del telesa, na katerem jo izvajamo in pa namen. Preden se odločite za vrsto masaže si preberite, v čem se razlikujejo, izbira bo tako mnogo lažja.

Masaža za sprostitev1. Klasična švedska masaža
Gre za masažo celotnega telesa, pri kateri z dotikanjem maser vzbuja občutke ugodja in izboljšuje zdravje. Učinki masaže so tako fizični kot psihični. Na telo vpliva v obliki izboljšanja prekrvavitve in živčevja. Z masažo odpravimo mišične zatrdline, sklepi in obsklepne mišice pa so po masaži giblivejši, koža pa mehkejša. Masaža sestoji iz različnih masažnih tehnik: gladenja, gnetenja, udarjanja, tresenja in vtiranja. Klasično masažo je odlična izbira, če si želite odpravljanje bolečin in sproščanja.

2. Športna masaža
Športna masaža je ponavadi malo intenzivnejša od klasične, primerna je za osebe, ki čutijo bolečine zaradi srednjega ali visokega napora. Masaža namreč pospešuje regeneracijo telesa ter blaži bolečine, hkrati pa pospešuje odstranjevanje stranskih produktov metabolizma – mlečne kisline. Po masaži mišice fleksibilne, vitalne ter pripravljene na nove napore.

Wellness sprostitev3. Tui-na masaža

masaža izvira iz starodavne kitajske tehnike masaž. Deluje po principu pretoka energije po meridianih. Terapevt se pri masaži osredotoča na vzpostavljanje ravnovesja v telesu in harmoničnega pretoka energije. Masažne tehnike vsebujejo prijeme iz vseh ostalih masaž, prijemi pa odstranjujejo zunanje in notranje patogene dejavnike. Z njo izboljšamo pretok krvi in omilimo krče ter bolečine. Masaža je preventivna, vendar tudi zelo uspešna pri okrevanju po poškodbah in lajšanju bolečin ter depresije.

4. Refleksoterapija
Refleksoterapija je masaža stopal, s katero terapevt odstranjuje energijske blokade in tako vpliva ne celo telo. Masaža je sproščujoča, enostavna in brez stranskih učinkov. Terapevti jo priporočajo predvsem ljudem, ki imajo težave z žlezami, glavoboli in migrenami, pomanjkanjem odpornosti, kožo, zobmi in z dlesnimi. Uporablja se jo pri zdravljenju vratu in hrbtenice, živčnih in mišičnih napetosti, nespečnosti in celo pri vnetju mehurja in ledvic. Poslužujejo se je sladkorni bolniki, asmatiki in ženske s težavami z zanositvijo ali rodili.
Refleksoterapija pozitivno vpliva na celo telo, saj vzpostavlja naraven in nemoten pretok energije.

Masaže5. Stol masaža
Dolgi delovniki in številni drugi opravki velikim ne dopuščajo, da bi si vzeli čas za sproščanje v masažnem salonu. Stol masaža je namenjena ljudem, ki se želijo sprostiti kar na delovnem mestu. Namenjena je ljudem, ki so psihično preobremenjeni zaradi težkega umskega dela, osebam, ki imagjo zaradi dela glavobole. Stol masaža pozitivno vpliva tudi na hrbtenico – blaži akutne bolečine v spodnjem delu hrbta, izboljša gibljivost hrbtenice, ramenskega dela in rok. Stol masaža je odlična izbira, če vas pestijo kronične bolečine vratu, hrbta in križa.

Masažo izberite glede na težave, ki vas pestijo. Preden pa se odločite za masažo se posvetujte še z maserjem. Terapevti vam bodo glede na vaše zdravstveno stanje najbolje svetovali, katero masažo izbrati. In ne pozabite, masaža ne sme boleti! Če vas med masiranjem določenih delov boli, ali vas mišice zategujejo, opozorite maserja. Enako velja, če je masaža prenežna. Uživajte!

Naročilo priročnika Zdrava hrbtenica

 
   
pix
pix
pix
 
Strani so avtorsko zaščitene © Copyright 2012, Maremico d.o.o. Vse pravice pridržane.