puscica domov
puscica hrbtenica
puscica bolečine
puscica nasveti
puscica po meri
pix
pix
pix
   
  Izberite področje, ki vas zanima
puscica bolečine
puscica prva pomoč
puscica vaje za zdravo hrbtenico
puscica investicija v zdravje
puscica ali ste vedelli?
puscica prava postelja
puscica pravi vzglavnik
pix
   

Vsaka hrbtenica potrebuje počitek

Ležanje na hrbtuSkoraj nemogoče je, da bi počeli karkoli, ne da bi pri tem uporabljali hrbtenico. Celo tiste dejavnosti, ki na prvi pogled niso takšne, da bi povzročale poseben stres za hrbtenico, po navadi zahtevajo vsaj nekaj napora tudi od tega dela vašega telesa.

Ni namreč potrebno, da je dejavnost zelo zahtevna glede potrebne mišične moči, ampak je morda vaša hrbtenica enostavno pač ni vajena. Pogosto se vaše hrbtenične mišice pač preveč naprezajo in nazadnje je rezultat takšnega naprezanja prenategnjenost ali preobremenjenost mišic. Večinoma so bolečine v hrbtenici posledica takšnih neprijetnih pojavov.

Kadar so vaše mišice preobremenjene, jim morate dati možnost, da si odpočijejo in da tako začnejo zdraviti same sebe. Če nadaljujete s pretirano aktivnostjo, namreč le še povečate bolečine v hrbtu. Poiščite si primeren položaj za počitek hrbtenice. Najbolj priporočljivo za bolečo ali za poškodovano hrbtenico je, da ležete na hrbet ali na stran tako, da je vaša hrbtenica v naravnem položaju.

Hrbtenico lahko odpočijete tudi tako, da si pod kolena položite nekaj vzglavnikov. Če ležite na strani, si položite vzglavnike raje med kolena kot pod kolena in zato, da je tudi vašemu vratu kar se da udobno in da si ga odpočijete, si pod vrat zvijte manjšo brisačo.
Wellness pomiri telo in duhaČe čutite, da stres in napori slabo vplivajo na vašo hrbtenico, si le privoščite urico razvajanja v wellness centru. Poskrbeli bodo, da se boste popolnoma umirili, saj imate na voljo več načinov sprostitve. Izbirate lahko med tretmaji za nego telesa, savnami in masažami. V nekaterih lahko celo poizkusite, kako je spati na wellness vodni postelji.Vsak dan pa seveda nimamo časa za obisk wellnessa, zato si lahko majhen sprostitveni center ustvarimo kar doma. Prižgimo dišeče svečki in sprostitveno glasbo ter poskrbimo za udobno ležišče in vzglavnik. Zdaj se morate samo še sprostiti!

Naročilo priročnika Zdrava hrbtenica

 
   
pix
pix
pix
 
Strani so avtorsko zaščitene © Copyright 2012, Maremico d.o.o. Vse pravice pridržane.