puscica domov
puscica hrbtenica
puscica bolečine
puscica nasveti
puscica po meri
pix
pix
pix
   
  Izberite področje, ki vas zanima
puscica bolečine
puscica prva pomoč
puscica vaje za zdravo hrbtenico
puscica investicija v zdravje
puscica ali ste vedelli?
puscica prava postelja
puscica pravi vzglavnik
pix
   

Ali ste vedeli?

... da vodno posteljo uporabljajo v zdravstvu?
Še posebej v ortopediji. Zdravniki jo priporočajo vsem, ki imajo težave ali bolečine v hrbtenici. Svetujejo jo tudi nosečnicam, pred in po porodu, saj je hrbtenica takrat zelo obremenjena.

Dobro počutje odraža stanje hrbta... da duševno stanje odraža stanje hrbta?
Trditev je v sedemdesetih podal dr. Frederick Leboyer. Trditev niti ni tako daleč od resnice. Na doživljanje površine vplivajotako fizični kot psihični dejavniki: pritisk na živce, versko prepričanje, etična pripadnost in tudi naša osebnost, spomin, pozornost, depresija, nezadovoljstvo z delom, ... Vse to vpliva na to, kako se odzovemo na bolečino.

... da je počitek pol zdravja?
Med počivanjem ima telo čas za regeneracijo. Ko zaspimo se mišice sprostijo in odpočijejo, zjutraj pa so zopet pripravljene na nove podvige. Kvaliteta počitka je odvisna od našega ležišča in količino časa.

... da je ideja o vodni postelji stara kar 5000 let?
Zametki vodne postelje so nastali leta 3000 pred našim štetjem. Izmislili so si jih Perzijci, ki so kozje kože napolnili z vodo in jih čez dan greli na toplem soncu. Zvečer so legli v toplo in udobno “vodno ležišče”.

... da patent vodne postelje ni tako zelo star?
Vodno posteljo je šele leta 1969 patentiral Charles Hall, potem ko je odpravil nekaj pomanjkljivosti. Vodna ležišča pred tem zaradi pogostih spustov niso bila priljubljena.

Slon na vodni postelji... da lahko na vodni postelji spijo tudi sloni?
Slolovenski prozivajalci vodnih postelj Lectus so se leta 1996 odločili, da bodo prepričali vse nejeverneže, ki so dvomili v trdnost vodnih jeder. Na vodni postelji so na koncu sedeli trije sloni cirkusa Orfej. Gledalci in novinarji so bili seveda navdušeni!

... da med spanjem ne boste dobili morske bolezni?
Sliši se smešno, vendar mnogi še vedno verjamejo, da je spanje na vodni postelji primerljivo s spanjem na barki, vendar temu ni tako. Vodne postelje se ne premikajo kar same od sebe, ampak se prilagajajo vašem gibanju. V trenutku, ko se umirite, se umiri tudi ležišče.

Naročilo priročnika Zdrava hrbtenica

 
   
pix
pix
pix
 
Strani so avtorsko zaščitene © Copyright 2012, Maremico d.o.o. Vse pravice pridržane.