puscica domov
puscica hrbtenica
puscica bolečine
puscica nasveti
puscica po meri
pix
pix
pix
   
  Izberite področje, ki vas zanima
puscica bolečine
puscica prva pomoč
puscica vaje za zdravo hrbtenico
puscica investicija v zdravje
puscica ali ste vedelli?
puscica prava postelja
puscica pravi vzglavnik
pix
   

Kako uspešno premagati stres?

Šport v telovadniciKako se postavite po robu čustvenemu stresu, ko ugotovite, da ste pod njegovim vplivom?
Na voljo imate veliko različnih načinov. Poskusite ugotoviti, katere situacije in kateri ljudje vas najbolj motijo. Morda se lahko nekaterim neprijetnim situacijam in ljudem izognete in to je vsekakor najboljše zdravilo.

Toda v resnici se žal nekaterim situacijam in ljudem nikakor ne morete izogniti - pri tem mislimo, denimo, na prometne konice, na konice na delovnem mestu ali na neprijetne šefe. Takšne neljube napetosti so pač nepogrešljivi del našega vsakdanjega življenja.
Drug najboljši način, da se postavite po robu stresu, je, da se vnaprej sprijaznite z neprijetnimi situacijami in ljudmi in da se odločite, da si jih ne boste gnali preveč k srcu. Če morete na primer v trgovino ravno takrat, ko je v njej največ ljudi, vzemite v zakup, da boste morali čakati v dolgi vrsti in na to neizogibno dejstvo se pripravite na primer tako, da s seboj vzamete zanimivo knjigo, s katero se boste kratkočasili med čakanjem. Če nikakor ne morete prenašati prometnih konic, si po službi vzemite kakšno uro časa za obisk telovadnice. Na ta način se boste izognili prometni konici, sprostili se boste in obenem boste storili nekaj koristnega zase in za svojo hrbtenico.

Morda se boste lahko odvadili nekaterih razvad, ki obremenjujejo vaše življenje, v katerem je že tako preveč stresa. Tako kofein kot nikotin lahko povzročata še dodatno napetost, tudi takrat, ko bi sicer bili sproščeni. Sanjarjenje na plažiOmejitev uživanja teh stimulansov bo vsekakor prispevala k zmanjšanju stresa, ki ga doživljate.

Seveda vam navsezadnje preostane še tista stara in preizkušena metoda za premagovanje stresa: poiščite si prijeten in miren kotiček, zatisnite oči, poslušajte prijetno glasbo, počasi in globoko dihajte in si predstavljajte, da ste ravnokar na čudoviti morski obali, posuti s toplim peskom, da okoli vas šumijo valovi in da vas hladi prijeten veter. Zveni kar privlačno, mar ne? Tudi z domišljijo lahko premagamo stres.

Naročilo priročnika Zdrava hrbtenica

 
   
pix
pix
pix
 
Strani so avtorsko zaščitene © Copyright 2012, Maremico d.o.o. Vse pravice pridržane.