puscica domov
puscica hrbtenica
puscica bolečine
puscica nasveti
puscica po meri
pix
pix
pix
   
  Izberite področje, ki vas zanima
puscica bolečine
puscica prva pomoč
puscica vaje za zdravo hrbtenico
puscica investicija v zdravje
puscica ali ste vedelli?
puscica prava postelja
puscica pravi vzglavnik
pix
   

Prva pomoč pri bolečinah

Zdravniška pomoč v primeru hudih bolečinDanašnji tempo življenja od nas zahteva, da smo konstantno aktivni in pripravljeni na nove izzive. Telesu zaradi nenehne naglice ne dovolimo, da se spočije in regenerira, mišice so konstanto napete in utrujene. Zato niti ni presenetljivo, da več kot 80% ljudi živi z bolečinami v hrbtenici, ki so posledica tako fizičnega, kot tudi umskega dela – takrat namreč največ časa presedimo.

Bolečine v hrbtenici so tako pogoste, da jih velikokrat ne jemljemo resno in se poskušamo zdraviti kar doma. Kljub temu, da priporočamo obisk zdravnika, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, ki bodo oblažili bolečine.  

1. Počitek
Bolečina v hrbtenici vam sporoča, da vaše mišicie potrebujejo počitek. Med počivanjem na hrbtu ali boku, se začne proces samozdravljenja telesa. Počivajte pa v mirnem okolju in odstranite moteče dejavnike.

2. Mrzli obkladki
Bolečine lahko ublažite tudi z ledeni obkladki, saj tople kopeli in mazila oteklino le še povečujejo. Če se hladite z ledom, ga ne polagajte neposredno na kožo, ampak ga zavijte v brisačo ali krpo. Namesto obkladkov lahko uporabite tudi hladilna mazila, ki jih dobite v lekerni.

3. Elastični povoji
Elastične povoje lahko uporabimo na dva načina: v prvem primeru delujejo kot začasna podpora boleči hrbtenici. Bolečine lajšamo tako, da s povoji razbremenimo razbolele mišice. Povoje pa delujejo preventivno, če si ga nadanemo pred večjo fizično aktivnostjo.

Bolečine v hrbtenici jemljite resno, če se zdravite doma in bolečine po treh dneh ne izginejo, obiščite zdravnika.

Naročilo priročnika Zdrava hrbtenica

 
   
pix
pix
pix
 
Strani so avtorsko zaščitene © Copyright 2012, Maremico d.o.o. Vse pravice pridržane.